Ευρωπαϊκή ημέρα γλωσσών στο Γυμνάσιο Περαχώρας

Σε όλη την Ευρώπη, 800 εκατομμύρια Ευρωπαίοι εκπροσωπούνται από τα 47 κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης και ενθαρρύνονται να μάθουν όλο και περισσότερες ξένες γλώσσες, σε οποιαδήποτε ηλικία, εντός ή εκτός σχολείου. Το γεγονός αυτό πηγάζει από την πεποίθηση του Συμβουλίου της Ευρώπης ότι η γλωσσική πολυμορφία αποτελεί εργαλείο για την επίτευξη ευρύτερης διαπολιτισμικής κατανόησης και βασικό στοιχείο στην πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της ηπείρου μας. Ως εκ τούτου, το Συμβούλιο της Ευρώπης στο Στρασβούργο προωθεί την πολυγλωσσία σε όλη την Ευρώπη. 

Με πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης, από το 2001 η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 26 Σεπτεμβρίου μαζί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

(πηγή https://edl.ecml.at/Home/tabid/1455/language/el-GR/Default.aspx)

Έτσι λοιπόν και εμείς στο σχολείο μας αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στον εορτασμό με τις δικές μας δημιουργίες.

Στο μάθημα των αγγλικών, με τους μαθητές της Α’ Γυμνασίου, εξερευνήσαμε το πολύμορφο γλωσσικό περιβάλλον της Ευρώπης,  κατανοήσαμε την ανάγκη να σεβόμαστε  όλες τις γλώσσες, τόσο τις πιο διαδεδομένες όσο και αυτές που μιλιούνται από λίγους ανθρώπους. Η γλώσσα μίας χώρας είναι ένας τρόπος να έρθουμε κοντά σε αυτή, στον πολιτισμό, την ιστορία, την κουλτούρα και φυσικά στους ανθρώπους της.

Αρχικά περιηγηθήκαμε διαδικτυακά στην ιστοσελίδα για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών. Οι μαθητές ακολούθησαν τη Λάρα στο γλωσσικό της ταξίδι (https://edl.ecml.at/Activities/languagejourney/tabid/3223/Default.aspx)

20210927 104428 20210927 104441 20210927 104459

και στη συνέχεια διάλεξαν κάποιες λέξεις και αριθμούς, έμαθαν πως λέγονται σε διάφορες γλώσσες και έφτιαξαν αφίσες με αυτές τις πληροφορίες.

Αφήστε μια απάντηση

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση